onsdag den 14. november 2012

Lakrids macarons med hvid-chokolade lakrids creme .. Mums!

Så er jeg også faldet - og jeg er faldet pladask. Blandingen af den sprøde skorpe, søde chokolade og så med et tvist af lakrids = en lille lækker mundfuld.


Hvid-chokolade lakrids creme

1 1/2 blade husblas
1/4 l piskefløde
150 g god hvid chokolade
1-2 spsk lakridspulver

1. Læg husblassen i blød i en halv liter vand i en halv time 
2. Bring fløden og lakridspulvet i kog i en gryde. Tag gryden af varmen.
3. Hak chokoladen fint og kom den op i den stadig lune lakridsfløde, rør rundt med en dejskraber indtil al chokoladen er smeltet.
4. Vrid husblassen fri fra vand og tilsæt også den - pisk godt.
5. Kom hele molivitten i en kold skål og stil det i køleskabet i mindst 2 timer, gerne til dagen efter.  

Macarons

100 g mandelmel
200 g flormelis
3 æggehvider - det er vigtigt at de har stue temperatur

50 g sukker
2 spsk lakrids pulver



1. Pisk æggehviderne stive i en røremaskine. Tilsæt løbende sukkeret mens der stadig røres.
2. Bland mandelmel og lakridspulver i æggeblandingen og vend det forsigtigt med en dejskaber indtil dejen er ensartet.
3. Fyld massen i en enganssprøjtepose men en glat tylle og sprøjt sirligt massen ud i lige store kager. Jeg bruger et macarons-underlag ovenpå bagepladen som giver et rigtig fint resultat. Alternativt kan man tegne cirkler på bagsiden af et stykke bagepapir.
4. Bank under bagepladen således at evt luftbobler forsvinder.
5. Stil til tørring ved stuetemperatur indtil der er dannet en hinde - det tager mellem 30-40 min.
6. Bages i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca 15 min., stil dem til afkøling.
7. Når kagerne er kølet af tages de forsigtet af underlaget/bagepapiret.  
8. Pisk lakridscremen luftig med en elpisker og kom den i en sprøjtepose med en glat tylle.
9. Sprøjt en passende mængde ud på halvdelen af kagerne og læg dem derefter sammen to og to.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar