onsdag den 19. september 2012

Chokolade dessert.. Muligvis den bedste.

Selvom det er længe siden jeg lavede denne dessert synes jeg alligevel, at den fortjener opmærksomhed. Jeg lavede den til min søde veninde Karina engang i sommers. Den blev lidt stor, men de havde udsolgt af den form som egentlig var tiltænkt - derfor måtte jeg jo købe nummeret strørre. Hellere for meget end for lidt, ikk? :)
Det er to svampede chokoladebunde samlet omkring et godt lag hvid-chokolade ganache. Kagen er derefter dyppet i god mørk tempereret chokolade og rullet i hasselnødder. Kagen er endvidere pyntet med mere hvid-chokolade ganache på toppen, og serveret med kold jordbærsovs samt et dansk jordbær. Den var ret lækker hvis jeg selv skulle sige det, og det skal jeg jo :)

I denne opskrift er der til 2 personer. Hvid-chokolade ganache: Læg husblassen i blød i 1/2 l koldt vand i 30 min.. Bring fløden i kog og fjern den fra varmen. Hak den hvide chokolade og smelt den i den stadig varme fløde. Vrid husblassen fri fra vand og tilsæt den - pisk godt! Stil den tildækket på køl i minimum 2 timer, gerne til dagen efter. Jordbærsovs: Skyld alle dine jordbær og blend dem i en skål. Smag til med sukker og vaniliekorn fra en god vaniliestang. Chokoladebunde: Smør, chokolade og vand kommes i en gryde og smeltes ved lav varme. Mel, selvhævende-mel (tilsæt 1 tsk. bagepulver pr. 100 gram alm. hvedemel), kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt. Æg, olie og kærmemælk piskes sammen med en gaffel. Bland ægge/kærnemælksmassen og chokolade/smør massen med resten - brug en dejskraber. Kom dejen i den smør-smurte form og bag den i 1t 10 min ved 160 grader. VIGTIGT: Bagetiden er lang så tjek jævnligt om den evt. skulle være færdig før. Kagen stilles på en rist indtil den er kølet helt af. 
Opbygning: Stik med en cylinder to bunde ud af den afkølede kage. Del dem begge på midten og læg begge toppe til side. Ganachen sprøjes med en glat tylle sirligt ud på begge bunde og toppene placeres ovenpå - giv dem et lille tryk, således at toppen binder. Temperer din chokolade og dyp hele kagen i (brug evt. en pensel som hjælp). Inden chokoladen størkner rulles siderne i de groft hakkede hasselnødder. Når chokoladen er helt stiv laves der fine 'dutter' med den hvide-chokolade ganache på toppen. Placer lidt af den kolde jordbærsovs smukt på midten af en tallerkenen og stil forsigtigt kagen oveni. Pynt med jordbær og evt. med et par 'dutter' ganache i en cirkel omkring kagen. Server!

Chokoladebunde:
(Springform 15 cm.)
110 g (RIGTIG og usaltet) smør
110 g god mørk chokolade
80 ml vand
65 g selvhævende mel
65 g mel
25 g god kakao
1/4 tsk natron
240 g sukker
2 æg
4 dl raps olie
60 ml kærnemælk


Hvidchokolade ganache:
1 1/2 bl husblas
1/4 l piskefløde
150 g god hvid chokolade

Jordbærsovs:
6 friske jordbær
Sukker
Korn fra 1/2 vaniliestang.

Pynt:
God mørk chokolade
Grofthakkede hasselnødder
2 hele jordbær

Ingen kommentarer:

Send en kommentar